Szpinakowe szaleństwo!
Odkąd pamiętam zawsze przyglądałam się mojej mamie co robi w kuchni. Po prostu KOCHAM gotować i .. JEŚĆ! Jednak zdecydowanie największą frajdę sprawiał mi uśmiech najbliższych, gdy delektują się moimi `wyrobami`. Gotowanie dla mnie to pewnego rodzaju odskocznia. Przesiadywanie w kuchni w pochmurne i deszczowe dni jest z pewnością dla mnie jednym z najlepszych sposobów na nudę !
Dziś postanowiłam pokazać Wam coś szybkiego i smacznego. Na
studencki obiad serwuję dziś – NALEŚNIKI ze SZPINAKIEM i feta oblane sosem
serowym. Pyszności!
Jest to danie na szybki, pyszny i tani obiad.
Krok 1- robimy ciasto na naleśniki z odrobiną soli- nie cukru! (myślę ze
ciasto na naleśniki każdy z Was potrafi zrobić). Kolejnym krokiem jest rozmrożenie
szpinaku. Gdy szpinak jest rozmrożony zaczynamy go gotować i pod koniec dodajemy do niego ser
feta. Naleśniki faszerujemy naszym wyśmienitym szpinakiem ;) Dodatkowo polecam polać
naleśnika sosem serowym (sos 4 sery- knorr
). I tak oto, szybko i przyjemnie możemy się uradować pięknymi zapachami i
doskonałym smakiem!
Ps. Dajcie znać jak wypróbujecie :)
/ Ola.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz